Miksi saamme vuokratyövoimaa Suomeen?

Mikä saa ulkomaisen työntekijän tulemaan ensimmäisen kerran Suomeen, paikkaan, josta hän ei ole mahdollisesti aikaisemin kuullut mitään? Tähän on varmasti helppo vastata, raha. Suomen elinkustannukset ovat kuitenkin monelle tulijalle yllätys, negatiivinen. Ruoka on kalliimpaa, vaikka palkka onkin korkeampi. Myös kotiin pitää lähettää rahaa.

Kilpailu ulkomaisesta ammattityövoimasta on kovaa mm. Saksan, Norjan, Hollannin, Itävallan ja Belgian kanssa. Kaikki nämä edellä mainitut maat Norjaa lukuun ottamatta ovat karrikoiden sanottuna automatkan päässä kotoa. Välimatkat mahdollistavat viikonloppulomat, ruoka- ja vaatetäydennyksineen ja perheen kanssa vietettyä aikaa.

Kaikista näistä edellä mainituista syistä/esteistä huolimatta saamme ammattitaitoista työvoimaa Suomeen ja useamminkin kuin vain ensimmäisen kerran, jotain täytyy olla positiivistakin, jotta näin tapahtuu.

Itse me suomalaiset olemme tietysti ylpeitä ja haluamme usein esitellä luontoamme, vuodenaikoja ja joskus jopa vanhoja rakennuksiamme. Täytyy kuitenkin muistaa, että loskainen syksy ja kylmä talvi ei välttämättä ole niitä vetovoimatekijöitä Keski-Euroopan ”lämpimimmistä” maista tulijoille. Meidän vanhat rakennuksemme ei ole mitään Keski-Euroopan vanhojen rakennusten rinnalla. Me istuimme vielä puussa, kun he rakensivat kivitaloja ja -linnoja.

Kipinän 10 toimintavuoden aikana useat työntekijät tulevat uudelleen ja uudelleen Suomeen työhön. Monet perheet ovat muuttaneet Suomeen lähinnä isän työpaikan perässä, aluksi vuokratyöntekijänä myöhemmin siirtyen asiakasyrityksen palvelukseen.

Työntekijöiden asioiden hyvä hoitaminen, auttaminen päivittäisissä ongelmissa ja mahdollisuus käyttää omaa äidinkieltään ovat varmasti olleet merkittäviä tekijöitä. Usein olemme myös kuulleet, että suomalaiset työpaikat ovat siistejä, työturvallisuus on korkealla tasolla ja että ulkomaista työvoimaa kohdellaan hyvin ja he integroituvat suomalaiseen työyhteisöön helposti.

Ulkomaisen vuokratyövoiman rekrytointi, heidän asioiden hoitaminen, palkkaus, asuminen ja integroituminen asiakasyrityksiin tulee hoitaa kunnolla ja vastuullisesti. Ilman näitä me häviämme kilpailussa ulkomaisesta ammattityövoimasta muille maille.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!>>

Contact Form


CAPTCHA Image