CNC-koneistaja

Ohjelmointitaitoinen CNC-koneistaja vai kappaleenvaihtaja? Kipinän reservistä saat ammattilaisen kuhunkin tehtävään.

CNC-koneistus on työtä, jossa tarkkuus ja huolellisuus ovat arvokkaita ominaisuuksia. CNC-koneistajan tulee hallita konepajojen työstökoneiden käyttö siten, että niillä pystytään valmistamaan monimuotoisia ja korkealaatuisia kappaleita mittatarkasti, työpiirustusten mukaan.

Monipuoliset työtehtävät

CNC-koneistukseen liittyy kuitenkin monenlaisia työtehtäviä, joista osa edellyttää eri tyyppistä osaamista kuin toiset tehtävät. Jokainen Kipinän CNC-koneistaja tuntee melko hyvin metallien mekaaniset ominaisuudet ja osaa huomioida myös sen, kuinka ne käyttäytyvät eri lastuamistilanteissa. Kaikki koneistajat eivät kuitenkaan tee esimerkiksi ohjelmointia.

CNC-koneen teriä

Ohjelmointitaitoinen CNC-koneistaja 

CNC-koneistajien ammattitaitovaatimukset ovat vuosien saatossa vain kasvaneet ja etenkin numeerisesti ohjelmoitavien työstökoneiden käyttötaito on osaamisaluetta, jota kaikilla CNC-koneistajilla ei automaattisesti ole. Kipinän reservistä löytyy useita henkilöitä, joilla on osaamista haastavienkin ohjelmointitöiden suorittamiseen.

Kappaleenvaihtaja

Mikäli CNC-koneella valmistetaan kappaleita pitkinä sarjoina, eikä CNC-konetta tarvitse jatkuvasti ohjelmoida uudelleen, voidaan hyödyntää edullisempaa työvoimaa ja käyttää tehtävässä kappaleenvaihtajaa, jolta ei odoteta saman tasoista ohjelmointiosaamista kuin edellä mainitulta ohjelmointitaitoiselta CNC-koneistajalta.

Kerro meille taustatiedot tehtävästä

Jotta kuhunkin työhön ja tehtävään löytyisi paras mahdollinen CNC-koneistaja, kannattaa pyrkiä antamaan Kipinälle etukäteen mahdollisimman kattavasti tietoa tulevasta tehtävästä.

Meille on oleellista tietää minkälaisesta työstä, tehtävästä ja vastuusta on kyse. Montako kappaletta on ja tehdäänkö isoa vai pientä sarjaa. Meille voi myös kertoa minkä kokoisista kappaleista kyse ja mikä ohjelma on käytössä sekä tietenkin myös, että millaisesta työyhteisöstä on kyse ja millaisia erityisominaisuuksia tekijältä toivotaan.

Mitä enemmän tietoa saamme tulevasta tehtävästä jo etukäteen, sitä helpompaa parhaan mahdollisen tekijän löytäminen tehtävään on. Kaikki Kipinän työntekijät ovat aina motivoituneita ammattilaisia.

Ota yhteyttä

Kun haussa on motivoitunut CNC-koneistaja ota yhteyttä Kipinään.
Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »