Tuntipankki lisää kannattavasti joustavuutta

Ulkomailta Suomeen tulevat työntekijät ovat tulleet tekemään töitä ja haluavat ansaita Suomessa ollessaan mahdollisimman paljon rahaa. Hyvä niin.

Tuntipankki tunti tunnista sopimus

Tämä on hyvä asia, koska suomalaisten yritysten työtilanne on tällä hetkellä niin hyvä, että työvoimasta on pulaa eikä normaali työpäivä aina tahdo edes riittää. Monet yritykset joutuvat jopa jättämään tarjouspyyntöjä käsittelemättä, koska tuotantokapasiteetin rajallisuus tulee vastaan.

Ylitöiden teettäminen perinteisin 50 ja 100 prosentin lisillä, ei kuitenkaan ole hintakilpailun vuoksi kauhean kannattavaa vaan söisi leijonan osan katteesta.  

Tuntipankki tekee liiketoiminnasta ketterämpää

Työehtosopimuksen salliessa ovat ulkomailta Suomeen tulevat työntekijät usein valmiita tekemään tuntipankkisopimuksen, jossa palkka maksetaan ns. tunti tunnista. Tällöin työpäivää voidaan jatkaa yli normaalin 8 tunnin, jolloin työntekijä saa tehdä pidemmän päivän ja saa enemmän palkkaa ja toisaalta työnantaja saa joustoa tuotantoonsa.

Jousto mahdollistaa sen, että yritys pystyy vastaamaan nopeastikin kasvavaan kysyntään, ilman että työn teettämisen kannattavuus kärsii.

Jouston avulla enemmän liikevaihtoa

Jouston avulla yritys pystyy myös tuottamaan enemmän liikevaihtoa suhteessa kiinteisiin kustannuksiin, kuten vuokriin ja koneinvestointeihin, jolloin tehokkuuden kasvamisen myötä yhtiön tulos paranee. Yhtiön tuloksen parantuessa yhtiöllä on mahdollisuus esimerkiksi koneinvestointeihin ja vakituisen työvoiman palkkaamiseen. Koneinvestoinnit puolestaan lisäävät työn tehokkuutta ja parantavat yhtiön kilpailukykyä.

Ulkomaisen työvoiman tarjonta, Joustava työntekeminen tuntipankkisopimuksella ja työllistyminen pienemmille paikkakunnille yhdessä hyvän työmotivaation kanssa tekee ulkomaisen työvoiman käyttämisestä järkevää ja luo asiakkaille mahdollisuuden oman tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

Työntekijän näkökulmasta erinomainen ratkaisu

Ulkomailta Suomeen tulevat työntekijät haluavat ansaita Suomessa ollessaan mahdollisimman paljon rahaa, joten he keräävät mielellään mahdollisimman paljon tunteja varastoon. Kun töitä on vähemmän tai työntekijä haluaa saada pidemmän kotiloman, hän voi olla vapaalla ja palkka juoksee koko ajan.

Lisätietoa ulkomaisen työvoiman hyödyntämisestä?

Me Kipinässä olemme asiantuntijoita ulkomaisen työvoiman hankkimisessa. Ota yhteyttä kun haluat tietää lisää siitä, miten voit parantaa yrityksesi tuottavuutta ulkomaisen työvoiman avulla.

Tästä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »