Työperäinen maahanmuutto hoituu kätevästi vuokratyöyhtiöiden kautta

Nopein tapa vaikuttaa Suomen työvoimapulaan on työperäinen maahanmuutto. Helpoiten se hoituu vuokratyöyhtiöiden kautta.

Työperäinen maahanmuutto on yksi merkittävä tekijä kun ”taistellaan” työvoiman ikääntymistä ja heikentyvää huoltosuhdetta vastaan. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on arvioinut, että ensi vuosikymmenellä työllisyysaste uhkaa kääntyä laskuun epäedullisen väestörakenteen vuoksi.

Työperäinen maahanmuutto onnistuu vuokratyöyhtiöiden kautta.

Työperäinen maahanmuutto ratkaisuksi

Työvoimapulaa pystytään helpottamaan kouluttamalla uutta väkeä, ja koulutuksen merkitystä ei missään nimessä sovi väheksyä – päinvastoin. Se on kuitenkin melko hidas tapa saada uutta työvoimaa työmarkkinoille. Lisäksi ihmiset eivät välttämättä kouluttaudu niille aloille, joissa työvoimapulaa on ja vastaavasti osa koulutetusta väestä muuttaa Suomesta ulkomaille töihin.

Myös syntyvyyttä kasvattamalla voidaan vaikuttaa työvoimapulaan, mutta sen vaikutukset nähdään vasta kaukana tulevaisuudessa. Jäljelle jää työperäinen maahanmuutto, joka onkin tehokkain ja nopein tapa reagoida tilanteeseen. Lue lisää ulkomaisesta työvoimasta.

Vuokratyöyhtiöt hoitavat rekrytoinnin ja paperityöt

Helpoin ja yksinkertaisin tapa toteuttaa työperäinen maahanmuutto on käyttää vuokratyöyhtiöitä.
Vuokratyöyhtiö hoitaa rekrytoinnin ja kaikki paperityöt, kuten EU-kansalaisen rekisteröinnin, verokortin ja muuttoilmoitukset. Useammat yhtiöt hankkivat maahan tulevalle työntekijälle myös asunnon, kalusteet ja sähkösopimuksen. Lue lisää ulkomaisen vuokratyövoiman rekrytoinnista täältä.

Tämä on asiakasyritykselle vaivaton ja riskitön menetelmä, sillä se maksaa vain tehdyistä työtunneista. Kaikki työnantajavelvoitteet, kuten vakuutukset ja työterveyshuolto, ovat vuokratyöyhtiöllä.

Voimmeko auttaa sinun yritystäsi?

Me olemme asiantuntijoita ulkomaisen työvoiman hankkimisessa, ja haluammekin tarjota ratkaisun Suomen huutavaan työvoimapulaan. Työvoiman rekrytointi on meidän avullamme helppoa. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!>>