Ulkomainen vuokratyövoima − miten rekrytointi tapahtuu?

Kotimainen työvoima ei riitä kaikilla aloilla, jolloin ulkomainen vuokratyövoima on kätevä ratkaisu. Kipinä hoitaa rekrytoinnin ja kaikki paperiasiat.

Suomessa työskentely houkuttelee ulkomaalaisia työntekijöitä, sillä palkkataso on korkeampi ja moni kaipaa elämäänsä matkustelua ja kansainvälistä työkokemusta. Me Henkilöstövuokrausyhtiö Kipinällä olemme se tärkeä välikäsi ulkomaalaisten työnhakijoiden ja Suomessa työvoimapulan kanssa kamppailevien työnantajien välillä.

Kipinällä on yhteyshenkilöt Puolassa, Slovakiassa, Bulgariassa, Romaniassa, Liettuassa, Ukrainassa ja Makedoniassa. Kun Kipinä saa asiakasyritykseltään tilauksen, se välittää tiedon avoimesta työpaikasta yhteyshenkilöilleen. Sen jälkeen työpaikasta ilmoitetaan kunkin maan omissa työnhakukanavissa, otetaan vastaan hakemuksia ja haastatellaan potentiaalisia henkilöitä.

Hakijan tiedot lähetetään Kipinän päähän, jossa niistä muokataan yhtenäinen cv, joka toimitetaan asiakkaalle. Asiakas tekee lopullisen rekrytointipäätöksen, mutta Kipinä hoitaa kaiken muun: työntekijän matkan, paperiasiat ja asumisen Suomessa.

Ulkomainen vuokratyövoima ja sen edut

Vuokratyöyhtiön kautta ulkomaisen työvoiman hankkiminen on riskitöntä, sillä asiakasyritys ei maksa mitään ennen kuin työntekijä on aloittanut työt. Vuokratyöyhtiö hoitaa rekrytoinnin ulkomailla sekä työntekijän matkan Suomeen ja tarjoaa työntekijälle kalustetun asunnon. Sen lisäksi kaikki paperiasiat hoituvat näppärästi vuokratyöyhtiön kautta.

Nämä asiat vuokratyöyhtiö hoitaa puolestasi:

  • rekrytointiprosessi ulkomailla ja cv:n toimitus työnantajalle
  • työluvan ja oleskeluluvan hankkiminen
  • verokortti
  • työsopimus (tehdään vuokratyöyhtiön kanssa)
  • työssä tarvittavat kortit ja passit (tulityökortti, hygieniapassi…)
  • asunto työpaikan läheltä

Koska Kipinä toimii työnantajana, työntekijä voi olla varma siitä, että työsopimus on tehty oikein ja palkka on työehtosopimuksen mukainen. Lisäksi varmistetaan, että työntekijällä on tapaturma- ja työeläkevakuutus sekä työterveyshuolto.

Ulkomainen vuokratyövoima auttaa työvoimapulaan.

Työpaikan vaihtaminen on mahdollista

Vuokratyöyhtiön kautta ulkomailla työskenteleminen on turvallista, että siinä pätevät samat työehdot kuin muissakin työsuhteissa. Jos työntekijä on tyytymätön työpaikkaansa tai -tehtäviinsä, hän voi irtisanoutua ja saada vuokratyöyhtiön kautta toisen työpaikan.

Sama toimii myös toiseen suuntaan: jos työnantaja ei ole tyytyväinen työntekijään, hänet voidaan irtisanoa, jonka jälkeen vuokratyöyhtiö auttaa työntekijää uuden työn löytämisessä.

Tietyillä aloilla on valtava työvoimapula

Ulkomainen vuokratyövoima on tarpeen etenkin niillä aloilla, joille ei löydy kotimaasta tekijöitä. Alueellisia ja alakohtaisia eroja esiintyy, mutta pääsääntöisesti työvoimaa kaivataan etenkin metalli-, kuljetus-, rakennus- ja ravintola-aloilla.

Suomessa on tuhansia ulkomaisia työntekijöitä, jotka työskentelevät pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella.

Voimmeko auttaa sinun yritystäsi?

Me olemme 10 vuoden kokemuksella asiantuntijoita ulkomaisen työvoiman hankkimisessa. Työvoiman rekrytointi meidän avullamme on riskitöntä ja helppoa. Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!>>