Vienti on Suomen syömähammas

Suomi tarvitsee viennin tueksi huippuosaajia tuotekehitykseen sekä digitalisaation ja tekniikan aloille, mutta tuotteet täytyy myös valmistaa, pakata ja kuljettaa. Tarvitsemme lisää tekijöitä kaikille tasoille.

Vienti on Suomen syömähammas, ja tarvitsemmekin ”softahuippujen” lisäksi myös muunlaista osaamista viennin tukemiseksi. Työvoimapula on osoittanut, että kotimaastamme ei löydy tekijöitä tietyille aloille. Kauppakamarien teettämässä selvityksessä (Aamulehti 2.11.2019), johon vastasi noin 760 eri alojen yritystä eri puolilta Suomea, selvisi, että 2/3 suomalaisista yrityksistä kärsii työvoimapulasta. Näistä yrityksistä noin kolmannes oli teollisuuden alalla.

Koulutus on yksi keino saada väkeä eri aloille, mutta se tuottaa tulosta vasta pitkän ajan kuluttua. Hallituksen ja TE-keskusten työllistämistoimet ovat paikoitellen toimineet, mutta edelleen ongelmia aiheuttavat työvoiman ammattitaidon puute ja haluttomuus siirtyä paikkakunnalta toiselle. 

Onko meillä siis varaa jättää käyttämättä mahdollisuus hyödyntää ulkomaista työvoimaa tilanteessa, jossa työtä on tarjolla ja työllisyysaste pitäisi saada nousuun?

Ulkomainen työvoima tukemaan vientiä

Työperäinen maahanmuutto on keino tuoda osaajia aloille, joilla velloo työvoimapula. Meillä on työvoiman maahantuontiin valmiit organisaatiot, henkilöstövuokrausyhtiöt, mutta EU-alueen ulkopuolelta tulevien työllistymisprosessia pitäisi helpottaa kaikkien tahojen osalta.

Lisäksi esimerkiksi ulkomaisten opiskelijoiden työllistyminen pitäisi tehdä mahdollisimman helpoksi. He tuovat tietoa oman maansa kulttuurista ja liike-elämästä, mikä on ensiarvoisen tärkeää vientisektorillemme.

Henkilöstövuokraus ulkomailta tukisi Suomen vientiä.

Jätä ulkomaisen työvoiman rekrytointi meidän huoleksemme

Kipinä on henkilöstövuokrausyhtiö, joka pyrkii omalta osaltaan kohentamaan Suomen työllisyystilannetta etsimällä ulkomaalaisia ammattilaisia aloille, joissa työvoimaa tarvitaan. Meidän avullamme rekrytointi, Suomeen tulo, työpaikan löytäminen ja paperiasiat hoituvat yksinkertaisesti – niin työntekijälle kuin työnantajallekin. 

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää!>>